Pseudocarte de vise închipuite, vol. 1, cap. 1, partea 1, vis 1

Visătorul, domnul ZD, tânăr de douăzşceva de ani:

Eram pe un şantier. Două femei cu cască ridicau o bârnă de lemn pe care scria:

EUOFOBIA

din spate a venit un bărbat dublu. El le-a apucat pe femei de cap şi a tras în sus. Au ieşit cu tot cu coloană vertebrală. Coloana femeii din stânga s-a transformat într-un balaur roşu, şi coloana femeii din dreapta s-a transformat într-un balaur verde. Ei s-au muşcat de coadă unul pe celălalt, formând un cerc. În cerc ardea o flacără eternă.

Interpretarea Dr. Ing. Psih. Etc. Miguel Varteharian:

Şantierul este însuşi omul. Cu literă mare, pardonemua, Omul. Adică subectul care visează. În mod normal, l-aş interpreta ca pe ceva constructiv, câmpul pe care se definitivează munca individului. Dar n-am chef. Vreau să-l interpretez ceva mai nasol, aşa că o să spun că şantierul este starea cea mai proastă a omului, nu din pricini de prejudecăţi stereotipe muncitoareşti, ci din etimologia cuventului. „Şantier” după cum bineştim, derivă de la „şanţ”. O multitudine de şanţe şanţi se numeşte şantier. Cu alte cuvente, subiectul nostru a ajuns nu numai în starea de şanţ, ci mai rău, în aceea a şanturilor multiple. Aşa cum un beţi deţine mai multe cărări pe care merge, la fel şanţălăul bate toate şanţurile, nu numai unul singur. Cele două femei cu cască şi o bârnă-n mijloc sunt simboluri cât se poate de falice şi respectiv, testicoidale. Dar nici de asta n-am chef că e prea uzat, aşa că voi interpreta cele doo femei ca partea feminină, respectiv, partea feminină, a individului. De ce are o dublă parte feminină? Nu ştiu, poate pentru că este Vineri, saaaau, pentru că vine un bărbat dublu din spate. Bărbatul este Conştiinţa, este vocea raţiunii care dezrădăcinează conceptele euofobe, sau in cazul nostru, despineză, deşiraspinăruieşte…devertebrează!

Balaurul roşu si balaurul verde, înafara trimiterii clare la simbolismul alchimic din tratatele lui Eleazar, Flamel si Basilius Valentinus, reprezintă cele două mari concepte operative feminine: cresteşea si descreşterea, zarzavatul şi menstra. Ambele sunt ciclice, ambele inevitabile…ca si cercul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *